Таблетът на Google

0
34

Таблетът на Google

Реклама

Още един конкурент на iPad на Apple – това се очаква да бъде мистериозният таблет на Google. Засега за него не се знае много, но пък от компанията дават достатъчно информация, за да поддържат интереса ни.

Разбира се, джаджата ще работи с Android и по-точно с нова версия на Android, наречена Honeycomb. Тя е разработена специално за таблети.

Все още не са известни характеристиките на таблета на Google, но тъй като се знае, че той ще се произвежда от Motorola, експерти правят предположения какво ще представлява джаджата. За Motorola се знае, че догодина ще пускат нов таблет, наречен Stingray, и се смята, че това може да е основата за таблета на Google.

На базата на всичко това се предполага, че таблетът на Google ще има видео чат, процесор NVIDIA и двуядрен 3D процесор, както и 10-инчов екран

Според Люк Питър, редактор на списанието за джаджи Т3, „самият факт, че Google е близо до това да пусне свой собствен таблет, е много добра новина за сектора. Алтернатива на iPad с отворен код не само ще е добре за много разработчици на приложения, които са недоволни от строгата политика на Apple, но и ще позволи на производителите да вземат дял от пазара на таблети. Но най-успешните устройства ще са онези, които предлагат на крайния потребител солидно дигитално съдържание и стабилен механизъм на приемането му.”

Разбира се, таблетът на Google ще трябва да се справя с доста сериозна конкуренция – с iPad 2 на Apple, както и с BlackBerry PlayBook на RIM. И двете джаджи се очаква да излязат през първата половина на 2011 г.

Когато представиха прототип на таблета си, от Google не казаха каква ще бъде цената му, но казаха, че проектирането и построяването на прототипа е струвало $10 000.

Засега единственият истински конкурент на iPad е Samsung Galaxy Tab, който е с по-ранна версия на Android 2.2, наречена Froyo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here