Можеш ли да заредиш телефона си с вода?

0
324

Power Trekk

Реклама

Да, според шведска компания, която е изобретила нещо, наречено PowerTrekk, което зарежда джаджи само с вода.

Идеята на това „зарядно” е то да бъде от полза за хора, които прекарват много време далеч от електрическа мрежа, и затова имат нужда от неконвенционални начини да зареждат джаджите си.

PowerTrekk се нуждае от една супена лъжица вода, за да произведе около 10 часа живот за батерията на телефона ти. Това става чрез химична реакция – водата реагира с натриевия силицид, който се намира в PowerTrekk, и в резултат на това се получава водород.

Натриевият силицид е относително нова химична субстанция – прах, разработен от нюйоркската компания за зелена енергия SiGNa Chemistry. PowerTrekk е първият комерсиален продукт, който използва този прах.

Според производителите химичната реакция е безопасна и екологична, като единственият отпадъчен продукт е малко водна пара.

PowerTrekk работи с всяко устройство, което има USB порт и с почти всеки вид вода, включително и солена. Работи дори и с вода от канавка, стига да не е твърде кална и замърсена.

Освен за зарядно за телефон, PowerTrekk може да се използва и за готов източник на енергия, в който може да се включи лампа или фенер.

През май или юни PowerTrekk ще се появи на европейския пазар с цена около 199 евро. Ще има и резервни пълнители с натриев силицид, които ще струват около 2 евро.

Power Trekk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here