iPod Nano

0
51

iPod Nano

Реклама

Новият iPod на Apple беше представен лично от Стив Джобс, който се завърна след дълго отсъствие, разкривайки, че е претърпял чернодробна трансплантация по-рано тази година.

iPod Nano има видео камера, вграден микрофон, високоговорител, педометър (за броене на крачки) и FM радио. iTunes също има нова версия – iTunes9. Екранът на iPod Nano е леко увеличен – 2,2 вместо досегашните 2 инча. Размерите на самото устройство си остават същите.

С едно зареждане iPod Nano предлага 24 часа слушане на музика или 5 часа гледане на видео (не че има особен смисъл да гледаш видео в продължение на 5 часа на 2,2-инчов екран, освен ако не би желал да рискуваш да се сдобиеш с непознати на офталмологията проблеми). Освен снимане и гледане на видеа, Nano предлага и възможност за лесно ъплоудване в YouTube. Има и специални видео ефекти като сепия, рентген, топлинно изображение и други. Камерата е VGA с 30fps. Няма възможност за снимки (WTF?!?).

Цената на новия iPod ще е $179 за 16 GB и $149 за 8GB.

По време на очакването на новия продукт на Apple упорито се носеха слухове, че компанията ще пусне и таблет, което засега не се е случило.

На представянето на iPod Nano Стив Джобс призова присъстващите да подкрепят каузата на даряването на органи. Междувременно анализаторите видяха появяването му на представянето на Nano по доста по-прагматичен начин – очаква се то да увеличи цената на акциите на Apple.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here