iPad mini

0
574

iPad mini

Реклама

На специално събитие вчера Apple представиха iPad mini – по-малка версия на iPad, за която има слухове от около година.

По-малък и по-лек

iPad mini е по-малка и по-лека версия на iPad. Екранът му е 7,9-инчов, резолюцията е a 1024×768 пиксела. Устройството тежи около 308 грама и е дебело 7,1 мм. Предлага се в черно и бяло.

Все още доста скъп

Продуктите на Apple винаги са се отличавали с по-високи цени спрямо конкурентни продукти от същия клас.

Най-евтиният вариант на iPad mini е на цена $329.

Като цяло наблюдателите на технологичния пазар смятат, че цената на iPad mini прави варианти като Nexus 7и Kindle Fire по-привлекателни. Най-евтиният вариант на Kindle Fire e $159, а на Nexus 7 – $199.

Най-вероятно мини версията ще привлече основно купувачи, които искат iPad, но нямат желание или възможност да платят за оригиналната голяма версия.

Стив Джобс за малките таблети

Стив Джобс е бил против създаването на малък iPad, смятайки, че той няма да се наложи на пазара. Според Джобс един наистина невероятен таблет не можел да има 7-инчов екран. Също така, той смятал, че малкият таблет ще се конкурира трудно с големите, защото ще е твърде малък, и със смартфоните, защото ще е твърде голям.

Напоследък обаче по-малки устройства като Kindle на Amazon и Nexus 7 на Google успяха да намерят пазар, което вероятно е накарало Apple да променят позициите си по отношение на малките таблети.

Все пак трябва да се отбележи, че iPad mini е със 7,9-инчов дисплей, докато конкурентите му са със 7-инчов.

Още за iPad mini…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here