Еко телефони от Sony Ericsson

0
189

Green HeartSony Ericsson представиха два екологични телефона, като обещаха, че през следващите две години ще продължат да работят по екологични продукти.

Реклама

Двата модела, C901 Green Heart и Naite, ще се продават с електронни, а не хартиени упътвания. Част от използваните за телефоните материали са рециклирани. Двата модела харчат и по-малко енергия. Опаковките им също са по-малки, за да се пести материал.

Green Heart е цяла концепция на Sony Ericsson за производство на екологични продукти.

Все повече потребители се интересуват от екологичните характеристики на продуктите, които купуват, включително и на мобилните телефони. Затова от Sony Ericsson обещават, че до 2015 г. ще намалят емисиите си от въглероден диоксид с 20%. От компанията смятат и да увеличат процента рециклирани материали, които използват в производството си.

Мобилната индустрия често е прицел на екологични организации заради огромните си мащаби. За всеки един телефон се изискват редица допълнителни продукти, които са допълнително разхищение на материали – опаковките са най-очевидният пример, – което е още един аргумент на природозащитниците.

Nokia е друга компания, която се опитва да привлече клиенти с грижа за природата. През последните години те са спестили около 100 милиона евро, като са оптимизирали производството на опаковки за телефоните си. Миналата година те показаха и телефон, произведен изцяло от рециклирани материали.

Други производители, които са се пробвали да правят еко телефони, са Samsung и LG.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here