Четене на цифрови книги

0
115

Nokia N800За съжаление и трите устройства не се справят добре и с показването на цветни изображения, тъй като дисплеят им не поддържа пълната цветова гама. Макар за някои от критиците това да е плюс, то със сигурност не бихте могли да извлечете реална полза от прочита на книгата „Тайни на цифровата фотография“ на нито едно от тези устройства, тъй като всички изображения ще се черно-бели (с нюанси).

Реклама

От друга страна съществуват и множество други алтернативи. Макар да не са тясно специализирани за четене на книги, алтернативите се оказват доста удобни за хората, които не могат да се примирят с минусите на стандартните устройства за четене на книги.

Най-добрата алтернатива според vratovrazka.bg е продукт от N серията на на Nokia – N800. Макар да не е оптимизиран само за четене, N800 предоставя доста прилична функционалност. Дисплеят му е доста по-малък в сравнение с тези на продуктите на Amazon, Sony, и iRex, но за сметка на това е цветен. Устройството поддържа безпроблемно четене на pdf файлове. Важно е да се отбележи, че N800 не е телефон, а Internet tablet. Възможността да добавяте информация посредством стилуса донякъде изравнява възможностите му с тези на iLiad на iRex.

Сравнение между Sony Portable Reader и iLiad:

https://www.youtube.com/watch?v=B8GBNR-MngQ

Sony Portable Reader:

https://www.youtube.com/watch?v=v2CIOtQjR4o

Ето и сравнение между четирите продукта…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here