Apple представи първата мишка без бутони

0
226

Apple представи първата мишка без бутони

Реклама

За пръв път multi touch технология се използва за мишка.

Тя се нарича Magic Mouse. (Виж видео на втора страница.) От Apple се надяват, че новата мишка ще има същия революционен ефект, какъвто имаше iPod преди време.

Мишката няма не само бутони, но и колело за скролване. Тя се управлява с движения на пръстите по цялата повърхност.

Ще се продава за $69, а с най-новите Mac-ове ще е безплатна.

Как работи

Подобно на тъчскрийна на iPhone и iPod touch – цялата повърхност на мишката играе ролята на един гигантски бутон. За ляв бутон можеш да ползваш цялата повърхност, а за десен – горния десен ъгъл. Скролването става, като прокараш пръст вертикално или хоризонтално по мишката, за да навигираш съответно нагоре и надолу или наляво и надясно. Мишката усеща скоростта, с която скролваш, и продължава движението и след като я пуснеш.

Мишката е лазерна, безжична (с Bluetooth) и може да се използва на почти всякакви повърхности. Възможно е да се персонализира с вграден софтуер – например да се сменят левият и десният клик за левичари или да се промени зададената скорост на скролване. Скролването може и да се изключи по желание.

Ако се вярва на Apple, това е най-интуитивната мишка, която можем да си представим и която се използва почти без всякаква мисъл. Magic Mouse, поне по описанията, би трябвало да е като продължение на ръката ти.

{morfeo 211}

Видео…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here