3D камера у дома

0
69

3D камера

Реклама

Третото измерение вече не принадлежи само на Холивуд. Днес Panasonic представиха първата 3D камера, с която всеки може да прави любителски филмчета в три измерения.

Цената на HDC-SDT750 е $2000. Камерата използва специална двойна леща, за която говорителят на Panasonic Барнаби Сайкс казва: „Точно както ние имаме две очи, така и камерата има две лещи една до друга. Самата камера работи като човешкия мозък, сливайки двете изображения, за да създаде една картина в 3D.”

След това записът се гледа на 3D телевизор с помощта на специални очила, които се отварят и затварят пред всяко око 60 пъти в секунда, редувайки двете очи. Така всяко око вижда по леко различен начин всяка сцена и мозъкът се „заблуждава”, че вижда триизмерно изображение.

В бъдеще системата от две лещи може да се използва, за да позволява на хората да провеждат 3D видео разговори чрез Интернет. Така онлайн комуникацията би могла да заприлича повече на реалната комуникация.

Една интересна функция на 3D камерата е разпознаването на лица. Чрез тази функция камерата намира определен човек сред група хора и фокусира върху него. Функцията „smile shot” пък позволява да се направи снимка по време на записа в момента, в който камерата засече, че човекът отсреща се усмихва.

Камерата ще излезе на пазара през септември.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here