Лубрикантите

0
137

Двойка 3. Лубриканти на мастна основа

Реклама

Те не са добра идея по няколко причини. Първо, развалят латекса, затова не могат да се използват с латексови презервативи. Второ, вероятността да доведат до лоши последици за вагината на жената е огромна. И освен това са мазни и неприятни за използване.

Към групата на лубрикантите на мастна основа спадат бебешкото олио, вазелинът и др.

Спермициден лубрикант?

Той не е добра идея.

Спермицидният лубрикант НЕ може да се употребява самостоятелно, без презерватив. Просто не работи. Само спермицидният лубрикант не предпазва нито от бременност, нито от болести, предавани по полов път.

Освен това е известно, че спермицидите (най-вече най-често използваният ноноксинол-9, а и ноноксинол-11) могат да доведат до леки кожни раздразнения или дори до алергични реакции. (Виж Алергия към презервативи) Нещо повече, има изследвания на Световната здравна организация, според които ноноксинол-9 може дори да увеличи риска от предаване на инфекции и венерически болести.

Да пробваме ли лубрикант, ако нямаме нужда?

Пробването на нещо ново обикновено е добра идея, ако нещото е безопасно. Дори и приятелката ти да няма проблем с овлажняването, лубрикантът би могъл да направи проникването по-приятно, а продължителността на акта – по-голяма. Освен това лубрикантите са доста полезни при анален секс.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here