Тайна офис връзка

0
64

Да се похваля?

Реклама

Не. Категорично. Всякакви мисли да споделиш с колеги, били те и приятели, са опасни, защото в такива общности тайните се разпространяват по-бързо от новината за увеличение на заплатите. Желанието да споделиш какво секси парче си имаш може да е голямо, но се постарай да говориш само пред приятели, които нямат нищо Офис връзкаобщо с работата ти. Разбира се, ако най-добрият ти приятел ти е и колега, вече е трудно. Тогава би могъл да се довериш, но знаеш, че рискът си е твой.

Комуникацията

Не се предоверявай на компютъра. Колкото и да ти се иска да изпратиш няколко имейла на новата си любов, по-добре не го прави от служебния компютър. Или поне от работния си имейл. Това важи и за чат програмите. Ако искаш да скриеш нещо, не трябва да оставяш писмени следи за него.
Парти
Извън работата

Един от най-големите проблеми в тези случаи са извънработните срещи с колеги – офис партита, бира след работа, тиймбилдинг уикенд. Опасностите тук са две – клюкарите и алкохолът. Едно изпуснато твое изречение може да се разнесе за миг, а една чаша в повече може да провали всичките ти досегашни усилия.

Най-добрата тактика е разнообразната тактика. А именно – или не ходете и двамата на едно и също събитие, или ходете по различно време. А на някои събития ще се наложи да ходите и двамата. Важното е да нямате някаква рутина, по която могат да ви хванат.

Дори и така обаче, никога не подценявай действието на алкохола и не забравяй, че офис клюките не са в почивка по време на парти.

Работата…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here