Един по-различен Свети Валентин

0
12604

Сладки

Реклама

Това е празник, за който има най-крайни мнения – от силно положителни до „Каква е тая западно-империалистическа глупост?“

Въпреки че не сме на страната на нито една крайност, трябва да признаем, че идеята за един ден, в който си длъжен да покажеш любовта си на момичето до теб, не е много логична. Това би означавало, че през останалите 364 дни от годината не си длъжен да й показваш каквато и да било любов. Или, напротив, че и през останалите дни си длъжен, което пък тотално обезсмисля идеята на празника.

Но понеже не сме хейтъри и понеже тази година Свети Валентин се пада в събота, все пак сме склонни да се съгласим, че можеш да направиш романтичен план за вас двамата.

Нашата идея: нека той да е различен. Различен от това, което правят всички останали, както и различен от това, което вие обикновено правите.

Звучи трудно? Ето няколко идеи, които поне могат да те насочат.

Туризъм

Ако сте активни натури, можете да използвате романтичния уикенд, за да отидете някъде на планина и да се разхождате или дори да направите някой преход (по безопасни маршрути и никога сами в гората, колкото и романтично да звучи това. Все пак безопасността също е важна).

Плюсът на един подобен план е, че имате голям шанс да избегнете тълпите влюбени в ресторанти и петзвездни хотели. Е, пак ще трябва да си намерите местенце да спите, но ще потърсиш нещо по-малко комерсиално.

Готварство

Сготви й вечеря – това е още един начин да не се засечеш с десетки други двойки в ресторанти, барове и кръчми. Или сгответе заедно. Или направете сладки (тези на картинката изглеждат доста вкусни). Изберете си някакъв кулинарен план, вземете си вино (все пак е и Трифон Зарезан), пуснете си хубава музика, дръпнете пердетата и превърнете готвенето заедно в едно различно и забавно преживяване. За още по-добър ефект изберете някоя шантава рецепта и се запасете с препечен хляб и сирене в случай, че шантавата рецепта се окаже твърде шантава.

Море

Повечето оферти за почивки покрай 14 февруари са за планина и ски, така че ако искаш да направиш нещо различно и да не се окажете в някой претъпкан хотел, където има опашка за сауната, можеш да организираш уикенд на море. Морето може да е много красиво през зимата, а и цените ще са доста по-добри в сравнение с лятото.

Просто нещо различно

Идеята ни не е, че само на Свети Валентин трябва да правите различни неща. Напротив. Но това е добър повод. Един празник, който малко или много е комерсиализиран и клиширан от масовата култура, е добър повод да излезете от клишетата и да направите нещо, което ви забавлява вас, дори и това нещо да не е общоприетата представа за празника.

Ако ви кефи, започнете пролетното почистване на 14 февруари. Кой е казал, че е по-забавно да отидеш на скъп ресторант, отколкото да метнеш приятелката си на раменете си, за да може тя да забърше праха от гардероба? Всичко зависи от вас и от собственото ви желание да се забавлявате.

Ние само даваме идеи, от които на теб могат да ти хрумнат други идеи 🙂

снимка: freeimages.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here