По-малко кавги с гаджето

0
117

Двойка

Реклама

Не бъди ревнивец

Както вече е ставало дума, има разлика между здравословната и прекомерната ревност. В определени граници ревността дори е полезна за една връзка, да не говорим, че е и напълно естествена. Но когато е прекалена, това бързо разрушава самата връзка.

Златно правило, що се отнася до ревността и връзката, е да не действаш по подозрения. Ако ще обвиняваш, трябва да имаш факти. Затова бъди рационален и не се карай, само защото не знаеш къде е била приятелката ти предишната вечер. Един спокоен разговор ще е много по-полезен. Това важи и за случаите, когато тя е ревнивата.

Избягвай опасни теми за спор

За да не си навличаш излишни проблеми, най-добре изобщо избягвай спорове по определени теми. Мислиш си, че ако й кажеш, че новите й дрехи ти напомнят за цирково представление, това ще й помогне и ще й даде полезен съвет? Не, няма. Стилът й, фигурата й и изобщо външният й вид са неща, с които трябва да си много, много внимателен. Ако смяташ, че е необходимо да й кажеш нещо, направи го внимателно и избягвай по всякакъв начин спора.

Извинявай се искрено

Ако си сгрешил, признай го. Няма нищо лошо в това да поискаш извинение за нещо, за което наистина съжаляваш. Това показва зрялост и рационално мислене. Само внимавай – ако се извиниш за нещо и после отново го направиш, очаквай още по-голяма кавга.

Има и още една полза от извинението – ако приятелката ти види, че ти си достатъчно зрял, за да се извиниш, това ще й помогне следващия път, когато тя трябва да ти се извини.

Проблемите са естествени, но имат и решения

Отношенията между хората са твърде сложни, за да очакваме да са съвсем безпроблемни. Нормално е отвреме навреме да се караш с гаджето си, стига караниците да са премерени, без обиди и в крайна сметка да водят до някакво задоволително решение и за двама ви. И до секс за сдобряване.

снимка: daedrius, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here