Когато приятелката ти печели повече от теб

0
308

Когато приятелката ти печели повече от теб

Реклама

Да се правим, че равенството между половете не съществува, би било признак, че сме от друг век. Жените отдавна имат също толкова възможности за успешна кариера, колкото и ние. Макар и да има области, които все още си остават запазена мъжка територия, като цяло успешните и добре печелещи жени отдавна не са изключение.

И така, един хубав ден тази прекрасна и успешна жена, която ти се пада гадже или съпруга, се прибира вкъщи, щастливо размахвайки фиша за заплатата си. Току-що е получила повишение на заплатата. И тя се носи някъде на седмото небе.

Какво правиш ти, освен че, разбира се, се радваш за нея? Ами, усещаш буца в гърлото, която се дължи на една проста математическа операция – установил си, че нейната заплата вече е по-голяма от твоята.

Напълно позволено ти е да усетиш въпросната буца. Колкото и да сме съвременни, патриархалните традиции в някаква степен са присъствали във възпитанието на всеки от нас. И те ни учат, че мъжът трябва да е този, който печели парите. Или поне повечето пари. Това са неща, които са заложени в културата ни и е трудно да се отървем от тях.

Не унивай

ОК, тя може и да разполага с повече средства, отколкото е имала вчера, но това не е повод да се вкисваш, да изпитваш неприязън към нея или да си в лошо настроение, без да можеш да обясниш защо. Ако успееш да преодолееш няколко основни опасности на това да имаш приятелка, която печели повече от теб, всичко би трябвало да е наред.

Ето какви са тези опасности:

 

Опасност номер 1: тя да те увлече в по-големи разходи, отколкото можеш да си позволиш

Увеличението на заплатата й много вероятно ще се отрази на нейния лайфстайл, особено ако е голямо. Тя ще иска да се храните навън по-често, да ходите на скъпи почивки и да си купите някоя екстравагантна безполезна мебел, която тя намира за супер сладка.

И ако ти се поддадеш на заложеното в нас желание да не изглеждаме мизерни, има опасност парите ти да отлетят, заедно с щастието във връзката ви. Ако искаш да си в крак с нейното харчене, независимо, че твоите приходи са по-малко, не само парите ти ще свършат. Финансовите въпроси ще развалят цялата връзка. („Заради теб сега съм разорен, ти си виновна” и т.н.)

А какво става със съвместните разходи, разговорите за пари и твоето самочувствие…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here