Тя ли е идеалната жена?

0
11131

Казабланка

Реклама

Как би звучал отговорът на този въпрос преди 70 години?

Срещаш я, харесвате се, започвате да излизате заедно. И в един момент в теб се появява въпросът: “Дали това не е идеалната жена?”

Ако живееше през 40-те години на 20-и век, обществото щеше да очаква от теб да намериш своята идеална жена и да се ожениш за нея. И понеже мъжете винаги са имали проблем с отговора на въпроси като този за идеалната жена, и тогава е имало източници на информация, които да помогнат на обърканата мъжка част от света.

Такъв източник е една американска книга, наречена “Как да се разбираш с момичетата”. Попаднахме на откъс от нея, чиято тема е как да разпознаеш идеалната жена. И въпреки че някои от нещата звучат отживели, други продължават да са също толкова логични, колкото са били и преди 70 години.

 

Да се върнем назад във времето – глава “Как да избереш подходящото за теб момиче” от “Как да се разбираш с момичетата”, 1944 г.:

 

Рано или късно, ако излизаш с дадено момиче, стигаш до критичния въпрос: “Тя ли е правилното момиче за мен? Дали трябва да се оженя за нея?”

Съдбата ти е незавидна, братко. Налага ти се да вземеш решение за остатъка от живота си в момент, в който си лишен от разума си. Налага ти се да си обективен по отношение на обекта на своята любов, докато любовта те прави пристрастен към нея. За съжаление такава е изкривената природа на нещата и всеки един мъж, който тръгва да се жени, изпада в това затруднено положение.

Какво точно търсиш в бъдещата си жена си е изцяло твоя работа. Ако перифразираме старата поговорка, съпругата за един е отрова за друг. Но е честно да те предупредим, че онова, което искаш, може да не съвпада с онова, което ти трябва. Ти може идея да си нямаш какво е добро за теб. Може да имаш нужда от жена, която да повдига самочувствието ти, но същевременно да си достатъчно мазохистичен, за да си избереш момиче, което да те приземява постоянно. Не си ли виждал такива примери? Или може да имаш нужда от момиче, което да те приземява, но понеже си егоист, да си падаш все по жени, които ласкаят суетата ти.

Преди да вземеш това много важно решение, добре би било да помислиш по въпросите в тази глава.Очевидно няма да си безпристрастен, но е изключително важно да се опиташ да бъдеш. За да компенсираш пристрастността си, опитай се да я съдиш възможно най-строго.

Въпросите: ОК, тя е красива, но това ли е основното й качество?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here