Тя пита, ти отговаряш честно

0
76

Жена

Реклама

„Мислиш ли, че тя е хубава?”

Колежка, приятелка, позната, непозната на улицата, която и да е. Когато приятелката ти те пита дали намираш друга жена за привлекателна – и ти я намираш за такава, – отново си изправен пред избора истина или лъжа.

Лъжата

Предпочиташ по-лесния вариант и отговаряш с „Не”. В този случай рискуваш лъжата ти да бъде разкрита, особено ако въпросната жена е очевидно привлекателна. Също така, приятелката ти може да се обиди от това, че ти я смяташ за толкова несигурна, че те е страх да наречеш друга жена красива.

Истината

Това, че намираш други жени за красиви, не е задължително нещо лошо в женските очи. Да, някои може и да не обичат да го чуват (но в случая тя те е попитала!), обаче погледни нещата от друга гледна точка. ОК, има и други хубави жени, но ти си избрал да си с приятелката си, не с някоя друга. Това дори би трябвало да я мотивира да се грижи за себе си, за да продължава да е по-привлекателна от всички останали в твоите очи. Освен това признанието, че има и други красиви жени, те прави мъж с мнение, който не е с нея, защото няма други красиви жени, а въпреки това, че тях ги има.

„Имаш ли нещо против да не излизаш с момчетата в петък вечер, защото току-що ни поканиха на едно гости?”

Ситуацията, в която трябва да избираш между собствените си планове и общите планове, които тя е направила, те поставя пред избор.

Лъжата

Ако не й кажеш, че имаш нещо против, това няма да е единственият случай, когато ще жертваш излизанията си с приятели заради някакви планове, които дори не са твои.

Истината

Ако й кажеш, че имаш против и че вече си имаш други планове, тя може и да се ядоса първоначално, но в крайна сметка тази истина е по-добре и за двама ви. Нормално е да имаш собствено мнение и собствени планове, затова не позволявай да се превърнеш в придатък на нейните планове.

Истината и лъжата

Малките момчета лъжат постоянно. „Не, не съм счупил тази чаша. Да, написах си домашното. Не, не съм играл футбол след училище, бях в библиотеката.” За разлика от тях, порасналите мъже могат да изберат дали и кога да кажат истината, както и как да я кажат.

снимки: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here