6 неща, които разрушават връзката

0
257

Двойка

Реклама

1. Раздразнение

В началото онези малки нейни странности са толкова чаровни, но с времето стават все по-… да си го кажем, дразнещи. Раздразнението е нещо, което бавно и сигурно разяжда основите на една връзка.

Можеш да се справиш с него, като се замислиш, че и ти имаш своите навици, които може би тя не харесва. Никой не е съвършен и никой не би трябвало да търси съвършенство в една връзка. Разберем ли това, не би трябвало да се дразним от някакви малки неща.

2. Липса на интерес

Късно вечерта се срещате или се прибирате, ако живеете заедно, и ти нямаш никакво желание да чуеш как е минал денят й, защото твоят е бил ужасен и не искаш да те товарят допълнително. Предпочиташ да си легнеш, сам и в тишина.

Взаимният интерес е важен за една връзка. Но основният проблем е, че жените имат доста по-голяма нужда да споделят и да говорят. Ние предпочитаме да си помълчим, размишлявайки за някой проблем, отколкото да говорим за него с гаджето. Затова трябва баланс – осигури й поне малко внимание от своя страна, чуй нейните проблеми и спомени своите съвсем накратко. Така едновременно няма да се дразниш, че трябва да говориш за тях, и няма да доведеш разговора до нейното обвинение: „Ти нищо не споделяш с мен!”.

3. Премълчаване

Без значение дали е някоя нейна постъпка или дразнещ навик (не от малките неща, за които стана дума), ние често предпочитаме да замълчим, а и жените също.

Връзка със скрити разочарования е нещо като гнил плод. Когато за едно нещо не се говори, то не изчезва от само себе си. Напротив, намира най-противни начини да се появи. Това се решава лесно – чрез един спокоен разговор.

4. Прекалена откровеност…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here