Запознай се с родителите й

0
219

Разговорът

Реклама

Усмихвай се!

Това е следващото сериозно препятствие. Много е важно в първите моменти на срещата да не изгубиш дар слово. Да, знаем, че ще си притеснен, и това е нормално. Затова трябва да имаш няколко идеи за разговор – не е добра идея да седнеш в ъгъла, да мълчиш и да се правиш на фикус!

За какво да говориш?

Тук ще ти помогне предварителното проучване. Използвай нещо, което знаеш за тях, и започни разговор. А най-добре е да тръгнеш от нещо общо, което имаш с тях. Ако и ти, и те обичат да ходят на кино например, сподели кой е последният филм, който си гледал, и ги попитай дали те са го гледали и какво мислят за него.

Покажи интерес към родителите й. Ако сте у тях, което е доста вероятно, попитай ги нещо за дома им, за домашния им любимец, ако имат такъв; кажи, че нещо у тях ти харесва много (добре е наистина да го мислиш). Можеш и да ги попиташ нещо за тях самите, само да не е много лично – това не е добро начало. Освен това, да говориш за дома им НЕ значи да ги питаш колко им е струвал теракотеният под в коридора!

И те ще задават въпроси. Трябва да си подготвен за това – най-естественото нещо в такава ситуация е те да се интересуват от това що за човек си ти. Със сигурност ще искат да знаят какво работиш (въпреки че вероятно вече го знаят, така че не отговаряй с една дума, а разкажи нещо интересно за работата си или направи някакъв весел коментар); какви са хобитата ти, какво е семейството ти, къде учиш или си учил и т.н.

Тук е важно да не се представяш за повече, отколкото си, без значение дали става дума за работата ти или за нещо друго. Откровеността е силно оръжие при такава среща, а лъжата и преувеличаването могат да ти донесат много черни точки.

На масата

Какви теми да избягваш

Вече споменахме две неща, които не са добра идея за разговор – лични въпроси и въпроси за пари, доходи и други такива. Освен това, внимавай с вицовете, особено в началото, когато не знаеш нищо за чувството им за хумор. Избягвай мръсни вицове. Ако някой от тях разкаже виц, опитай да се сетиш за подобен, който би им харесал…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here