Запознай се с родителите й

0
343

Женското начало

Реклама

Женското начало

Трябва да си наясно с едно нещо – по-големите трудности ще са с баща й, а не с майка й, затова гледай на нея като на помощник и съюзник. Това важи особено много, ако сте у тях – все пак в един дом жената е тази, която определя правилата, менюто за вечеря и марката на тоалетния сапун. Старай се да спечелиш нея – бащата така или иначе едва ли ще се остави да бъде спечелен (поне не на първата ви среща).

Причината е ясна – бащите са особено ревниви по отношение на дъщерите си. За баща й ти ще си новият мъж в живота на малкото му момиченце (сякаш тя още е на петнайсет!), мъжът, който ще й помага и ще я съветва, ако тя има проблем, с една дума – мъжът, който ще го замести. Затова бащата по дефиниция няма да е настроен много благосклонно. Това обаче не означава да не се постараеш. Важно е да не се стремиш да се сприятелиш с него – не е това идеята. Придържай се към златната среда – бъди мил, но не прекалено, все пак не си отишъл да му се подмазваш, а да се покажеш такъв, какъвто си (е, от най-добрата си страна, естествено!)

2. Малко практически съвети за събитието

Облеклото

Много е важно за срещата с родителите й да се облечеш добре. Това не значи непременно да си сложиш най-официалния костюм, особено ако са те поканили у тях на следобедно кафе! Все пак не отиваш на бала си. Просто избери нещо, което ти отива, и с което изглеждаш стилно – „стил” не е равно на „прекалена официалност”. Докато стоиш далеч от размъкнатите тениски, които носиш вкъщи, няма опасност.

Да им занесеш ли нещо?

Ако са те поканили у тях, не е добре да отиваш с празни ръце. Букет за майка й е добра идея, както и бутилка вино или кутия хубави бонбони. Но задължително се консултирай с приятелката си, когато избираш какво точно да занесеш, за да не стане така, че носиш сметанова торта на хора, които постят.

3. Срещата

Ръкостискането

Ръкостискането е много важно

То трябва да е здраво и уверено. Едно хубаво ръкостискане е най-добрият начин още в началото да им внушиш, че можеш да се грижиш за дъщеря им. Вялото ръкостискане ще ги накара да мислят, че не си много подходящ за тази задача. Все пак внимавай с майка й – недей да стискаш ръката й като с клещи, това определено няма да я впечатли!

Разговорът…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here