Ползите от отхвърлянето

0
143

Двойка

Реклама

Когато някоя мацка те отреже – а това се случва на всеки, – усещането не е много приятно. Няма значение дали ще го приемеш като маловажна случка или като тежък удар по самочувствието ти. При всички случаи ще ти стане поне малко тъпо.

А не би трябвало. Всъщност отхвърлянето, рязането, биенето на шута и каквото още ти дойде наум е сред най-полезните неща, които могат да ти се случат. То не е маловажно, но не е и повод за сриване на самочувствието.

Но пък е повод за формулиране на някои ценни уроци. При това уроци, които ще направят следващите ти срещи с противоположния пол по-лесни.

Урок 1: Няма смисъл да отричаш очевидното

Случило се е. Мацката те е отрязала. Няма смисъл да го отричаш или да се опитваш да се убедиш, че „Може да ти звънна някой ден” значи нещо хубаво. Особено ако не ти е поискала телефона.

Напротив, ако си достатъчно уверен, ще можеш да признаеш и пред себе си, и пред околните, че са те отхвърлили. Дори няма да се притесняваш да разкажеш на приятелите си за случката – какво толкова?

Урок 2: Има какво да научиш

Да си казваш, че на теб все така ти се случва и че явно не ти върви с жените означава да се извиняваш пред себе си. Няма такова нещо като „върви ми”. Успехът ти с жените, кариерата и каквото се сетиш още не зависи от някакви въображаеми сили. Сещаш се от кого зависи.

В момента, в който разбереш, че има какво да се научи от случката, вече имаш полза от отхвърлянето.

Още няколко полезни извода…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here