Какви мъже искат жените

0
600

Какви мъже искат жените

Реклама

Стереотипите твърдят разни неща за мъжете и жените. За нас казват, че си падаме по жени с големи гърди, че се заглеждаме по женски задници и че късите поли и високите токчета задействат такива мисли, че ни е трудно после да се върнем към работата си.

За жените казват, че те искат високи и красиви мъже. Това го казват не само стереотипите, но и самите жени. Да си виждал жена, която да твърди, че идеалният мъж е нисък, тантурест и брадясал?

Оказва се обаче, че общоприетите схващания за това какви мъже искат жените може би не са много правилни.

Ново британско изследване сред 2500 жени, направено от onepoll.com, твърди, че жените тайничко се възбуждат от неща, различни от стереотипа, т.е., различни от идеално обезкосмени и мускулести мъже със слънчев загар.

На първо място в женските предпочитания според изследването е леко брадясалото лице. Въпреки че много жени ще ти кажат, че брадата ти ги драска и ти придава неподдържан вид, 41% от дамите всъщност си падат по наболите косми по лицето ти. Повече от половината жени казали, че предпочитат наболата брада както пред гладко избръснатото лице, така и пред дълга и голяма брада.

И ако това не е чак такава изненада, второто място в списъка с предпочитаните у един мъж качества със сигурност е неочаквано – на втора позиция са компютърно грамотните мъже (които често се свързват с по-малко социални умения и които на английски се наричат “geeks”).

Третото място е също толкова различно от стереотипа – там са косматите гърди!

На четвърто място идва мъжът, който обича да чете и плаче на романтични филми.

В топ 10 има още изненади: там са мъже с посивели коси и очила, както и страстни фенове на спортен отбор. (Какво стана с жените, които се чувстват пренебрегнати, когато гледаш футбол?!?)

Естественото мъжко окосмяване според изследването се котира по-добре от идеално обезкосменото тяло (Виж какво мислят жените от форума по въпроса!). Също така, повечето жени казали, че предпочитат мек и „гушкав” мъж пред мускулест.

Повечето жени искали мъжът да се приготвя бързо, да не губи време пред огледалото и да не се чуди дали изглежда добре.

85% от жените предпочитат мъж, който не се притеснява какво яде, пред мъж, който постоянно брои калории.

Чудиш се защо за пръв път чуваш тези неща? Може би защото близо всяка пета жена от изследването никога не би признала открито какво в действителност я привлича в мъжете. Вместо това тя ще твърди, че иска идеален мъж без косми и телесни мазнини и с квадратна челюст. Затова спасителите на плажа и пожарникарите са натрупали популярност.

И черешката на тортата: жените не искат идеален мъж. 91% от участничките в изследването биха предпочели мъж с няколко недостатъка пред перфектен мъж.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here