Как да я заговориш

0
34

СрещаПървите думи

Реклама

Добре, ето че стигнахме и до най-трудното. На това място смятаме, че вече си се успокоил, скрил си страха и притеснението от провал в някоя дупка и се приближаваш уверено.
Трябва да я заговориш. Тук има само едно правило и то е съвсем простичко. Бъди естествен. Не е нужно да си оригинален. Клишетата също вършат работа, макар че холивудските сценарии, в които героят винаги има подходящата реплика в подходящия момент, просто не пасват на истинския живот. Важното е да се осмелиш.

Теоретически погледнато, ако никога не я заговориш, никога няма да получиш шанса да я спечелиш. Ако я заговориш обаче, рискуваш тя да… какво? Нищо лошо няма да се случи, тъй като не рискуваш нищо. Всичко, което ще постигнеш, е да направиш добро впечтление на уверен и предприемчив мъж, а не на страхопъзльо. Това ще повдигне и твоето самочувствие, а тя със сигурност ще остане поласкана.

Ето някои
конкретни предложения за начало на разговор:
„Здрасти…”
„Как я караш?”
„Готино парти…”

Всичко зависи от мястото, обстановката, случая, по който сте се събрали… Ако имаш предвид всички тези неща, дори би могъл да си подготвиш първата реплика вкъщи. Би могъл и да я репетираш (като домашна работа един вид). Аз лично пробвах пред огледалото и на третия път спрях да се чувствам глупаво! Каквото и да правиш, не се страхувай. Тя няма да седи и да помни този разговор с години, нито пък ще те ухапе! Говори всичко, каквото ти хрумне, стига до не е шантаво или обидно. Не забравяй, че любопитните факти са много силен коз за начало на разговор, затова чети книги, списания, вестници, гледай телевизия. И най-вече, чети рубриката „Интересно“!

Както сам можеш да се досетиш, практика му е майката.

Разбира се, заговарянето е ключов момент и доброто ти представяне зависи много от комуникативните ти умения, начина, по който си облечен, жестовете, които правиш и т.н. Няма начин от първия път всичко да мине гладко! (А може и да има, но при нас се получава само с много практика… Колкото повече опити правиш, толкова по-уверен и по-спокоен ще ставаш. Накрая дори нещата ще стават от само себе си… някак си… естествено, представяш ли си???)

Обстановката…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here