Анджелина Джоли срещу Катрин Зита-Джоунс

0
21

Анджелина Джоли срещу Катрин Зита Джоунс

Реклама

Двете актриси се подготвят за истинска битка. Залогът е ролята на Елизабет Тейлър в нов биографичен филм.

Елизабет Тейлър като КлеопатраЛиз Тейлър е известна с ролята си на Клеопатра от едноименния филм от 1963 г., с виолетовите си очи и с осемте си брака. Тя е една от най-известните актриси на 20 век.

Затова не е чудно, че две от сегашните най-известни холивудски актриси се борят за ролята на Лиз Тейлър.

Битката между двете не е нещо ново

Двете актриси, и двете носителки на Оскар (Анджелина за „Луди години”, Катрин за „Чикаго”), не се изправят за пръв път една срещу друга.

Когато участва в „Бандата на Оушън 2” (2004), Катрин става близка с Брад Пит и с тогавашната му съпруга Дженифър Анистън. Няколко месеца по-късно Брад оставя Дженифър заради Анджелина и Катрин е шокирана от новината. Съпругът на Катрин Майкъл Дъглас дори казва: „Не знам защо Брад Пит остави тази красива жена, за да ходи да държи сирачета с Анджелина. Колко ще продължи това?” Всичко това ядосало Анджелина, твърдят слуховете. И заради нея Брад Пит настоял Катрин да не участва в „Бандата на Оушън 3”, както и героинята й да бъде застигната от особено мъчителна смърт.

Оттогава двете двойки – Анджелина и Брад, Катрин и Майкъл – се избягват взаимно по червените килими. А далеч от камерите, разказват техни близки, Анджелина и Катрин взаимно си следят кариерите с голямо внимание. Злите езици добавят: и със завист.

Предимството на Анджелина

Анджелина има едно определено предимство пред Катрин – тя има същата слава на мъжемелачка, която краде чужди мъже, каквато е имала Елизабет Тейлър в младостта си. Заради Анджелина Джоли Брад Пит остави Дженифър Анистън, а преди това Били Боб Торнтън заряза годеницата си Лора Дърн, за да се ожени за Анджи. За Анджелина се носят и слухове, че много от актьорите, с които е играла, са минали през леглото й.

По подобен начин Елизабет Тейлър се влюбва в певеца Еди Фишър през 1958 г. и го отмъква от жена му, актрисата Деби Рейнолдс. Еди оставя жена си и двете си малки деца, за да стане четвърти съпруг на Лиз. Когато се влюбва в следващия си съпруг, Ричард Бъртън, Елизабет също го отмъква от тогавашната му съпруга Сибил.

Катрин е обсебена от Лиз Тейлър от по-дълго време

Катрин е омъжена от десет години за 25 години по-възрастния от нея Майкъл Дъглас и трудно може да се мери с репутацията на Анджи, що се отнася до прелъстяването на чужди мъже. Катрин обаче има на своя страна факта, че е обсебена от Лиз Тейлър от повече време – тя е на 12, когато среща актрисата в Лондон. Тогава Тейлър играе на „Уест Енд” и Катрин й поднася нарциси – националното цвете на Уелс, където е родена Катрин Зита Джоунс.

В крайна сметка

Която и да бъде избрана за ролята обаче, вероятно ще й се наложи да качи няколко килограма. И Анджелина, и Катрин напоследък са отслабнали видимо, а Елизабет Тейлър е била известна със заоблените си форми.

Анджелина често е наричана „Елизабет Тейлър на своето поколение”, затова който и да се изправи срещу нея за тази роля, може да е сигурен, че ще го очаква тежка битка. Специалисти от филмовата индустрия твърдят, че на Катрин няма да й е никак лесно да се бори за тази роля и че Анджелина ще използва всеки познат и всяка услуга, която е правила в Холивуд, за да си осигури предимство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here