Фитнес формата и тенът

0
102

Ако все пак, въпреки тези толкова сериозни предупреждения на СЗО, сте решили да ходите на солариум, задължително спазвайте следните правила:

Реклама

– Винаги слагайте очила за солариум, защото ултравиолетовите лъчи могат да увредят ретината.
– Козметиката, която използвате преди и след солариум, трябва да е предназначена специално за употреба преди или след солариум, а не да е със слънцезащитен фактор.
– Винаги е добра идея преди подобни процедури да се консултирате с дерматолог.

Георги ГеоргиевТези и още няколко неща за солариумите научих от Георги Георгиев (вляво), който е управител на верига соларни студия в София и вносител на солариуми и аксесоари за солариуми. Ето какво още разказа той за солариумите:

„Лампите в солариума правят тена. Те са една от основните части на солариума.” В тях е и разликата между обикновен и турбо солариум: „Турбо солариуми са онези солариуми, които имат над 42 лампи и те осигуряват по-бързо постигане на тен.”

Според Георгиев „Както твърде многото, така и твърде малкото ултравиолетови лъчи са вредни за хората. Най-важно е съзнателно и контролирано да се използват и слънцето, и изкуствената UV светлина. Бавното придобиване на тен на кожата формира нейната защита.”

Научих още, че по-честите посетители на солариумите са жените, но през последните години се е появил интерес и от страна на мъжете.

Накрая, не забравяйте, че здравето е най-важно от всичко. Преди да решите да изпробвате солариума като метод за изкуствено придобиване на тен, припомнете си предупрежденията на СЗО, според които солариумите се свързват с повишен риск – до 75% – от развитие на рак на кожата. И най-добре първо се посъветвайте със специалист-дерматолог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here