Какво е „дадбод“ и защо ти трябват маратонки

0
10473

Заглавието може да ти звучи малко налудничаво, но всичко ще стане ясно ей сега.

Реклама

Това е „дадбод“:

Дадбод

Това е и причината да си купиш маратонки.

Сега малко по-подробно за онези от вас, които все още имат търпението да четат повече от статуси във Фейсбук (аз самият напоследък нямам това търпение. Пък и има адски дълги и протяжни статуси, които са интересни само за автора си.)

„Дадбод“, разбира се, идва от английски – „dadbod“ – и буквално означава „тяло на татко“. Това е от онези нови думи, които излизат из виртуалното пространство с цел да обяснят някой нов (или не много нов) феномен.

Та, „дадбод“ иде да рече тяло на човек, който така и не е започвал никога нищо да тренира в живота си. И който, макар и не винаги дебел в класическия смисъл да думата, като цяло не изглежда добре.

Ето някои добри обяснения за същността и природата на „дадбод“, взети от няколко англоезични медии:

„Този тип тяло казва: „Ходя на фитнес от дъжд на вятър, но също така пия здраво през уикендите и обичам да изяждам по осем парчета пица на едно ядене“.“ (The Odyssey)

„Дадбод е физика, която се характеризира с нерелефни мускули под тънък слой мазнина, най-често завършена с бирено коремче.“ (The Cut)

„Това е онази сива зона между добра форма и наднормено тегло, в която е баща ти откакто ти си се родил.“ (Total Frat Move)

„Ако не можеш да видиш пениса си, когато си гол до кръста, то най-вероятно имаш дадбод от първо качество. И вероятно се приближаваш към нездравословното.“ (GQ)

„С две думи: има мъже, които са генетично предразположени към това да правят плочки. Има и всички останали мъже.“ (Complex)

„Дадбод е физическото проявление на мъжете, които се събуждат, поглеждат се в огледалото и си казват „Ами, май ще пропусна фитнеса тази седмица и вместо това ще ям пица за обяд и за вечеря. И пак ще подминавам обявите за запознанства от момичета, които не изглежда да тренират пет пъти семично“.“ (The Frisky)

Някои твърдят, че мъжете с дадбод могат да го използват, за да привличат млади момичета, които търсят в мъжете образа на баща си. Друга гледна точка е, че това е оправдание на мързела на всички мъже, които не са тренирали през живота си.

Обобщение: „дадбод“ е нещо, което не би искал да имаш. Оттам и съвета с маратонките. Ако нямаш, купи си. Ако имаш, слагай ги и отивай да тичаш. Или каквото обичаш да правиш като спорт.

Не само защото лятото идва и ще трябва да носим все по-малко дрехи. Външният вид, колкото и да е важен сам по себе си, не е единствената причина да спортуваш и да се поддържаш. Основните причини са собственото ти здраве и самочувствие.

Все пак външният вид е отражение на начина, по който се чувстваш, и на грижите, които сам смяташ, че си струва да полагаш за самия себе си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here