300: Възходът на една империя започва във фитнеса

0
637

300

Реклама

Когато започва да работи с Джерард Бътлър и останалите спартанци в края на 2005 г., треньорът Марк Туайт едва ли подозира какви ще са последствията от това начинание.

А те са много. Първо, спартанците от “300” се появяват на екран в наистина завидна форма. Второ, от “300” нататък стандартите за супергерои в киното се повишават с поне 300 пункта.

И, не на последно място, търсенията в Google на “six-pack abs” се увеличават 3 пъти.

По списанията започват да се появяват тренировките на спартанците (и ние сме писали за тях), а бившият алпинист и настоящ треньор Марк Туайт става звезда в света на фитнеса.

Въпреки това обаче той не се спуска да прави холивудска кариера. Напротив, продължава да работи във фитнес залата, където е работил и преди, далеч от холивудските прожектори.

Докато не получава обаждане от Зак Снайдър, режисьора на “300”. Даже две обаждания. При първото Снайдър иска от Туайт да направи от Хенри Кавил новия Супермен, а при второто – да работи по продължението на “300”.

И двата пъти Туайт казва “Да” и запрята ръкави, подлагайки подопечните си актьори на най-интензивните тренировки в живота им.

Лина ХийдиТова важи както за мъжете, така и за жените.

Лина Хийди, която и във втория “300” играе спартанската царица, казва за Туайт: „Тренировките бяха адски забавни, защото Марк Туайт е нещо като магьосник. Той е страхотен човек. Той е един от онези хора, които… Ами, когато му кажеш „Не, не мога да го направя“, той те поглежда, без да каже нищо, и ти бързаш да кажеш: „Не, не, ще го направя!““

След това Лина добавя: “Аз съм мазохист”.

Магията се случва основно в Gym Jones – фитнес залата в Солт Лейк Сити, в която работят Туайт и екипът му.

Още за “300” Туайт разработва специални тренировки – някои биха ги нарекли методи за мъчения, – използвайки, освен всичко останало, и уменията си на алпинист – стратегическото планиране и интензивното физическо натоварване. Той кара актьорите от “300” да тренират заедно голи до кръста в зала в Монреал, организира им специални хранения по план (който се изпълнява от трима готвачи) и непрекъснато критикува всички.

Джерард Бътлър по-късно споделя, че това е единственият случай, в който някой го е наричал дебел.

300: Възходът на една империя” е ново предизвикателство…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here