Средства срещу махмурлук

0
365

Бяло виноЦветът на алкохола

Реклама

Според някои учени алкохолите със светъл цвят – бяло вино, водка, джин – не предизвикват толкова тежък махмурлук, колкото тъмните алкохоли – червено вино, бира, ликьори. Това донякъде е така, но важи само за умерени количества. Ако изпиеш сам една-две бутилки бяло вино, недей да разчиташ, че цветът му ще те спаси от гадното събуждане на сутринта.

Аспирин?

Два аспирина преди пиянска вечер вероятно ще предотвратят главоболието на сутринта, но няма да се справят с гаденето. Освен това ще раздразнят стомаха, така че не са добър вариант. Също така не е препоръчително с тази цел да се гълтат лекарства, съдържащи парацетамол, защото той, в комбинация с алкохола, уврежда черния дроб.

Движение

Това е може би най-добрият съвет. Ако се събудиш с тежък махмурлук, най-добре изтичай до фитнеса – освен една добра тренировка, печелиш солидно количество пот и така си помагаш. Ако не друго, то поне не мислиш за това колко гадно се чувстваш, което пак е някакъв напредък.

Родното производство

Родният гений е измислил не едно и две средства срещу махмурлук. Много хора препоръчват топла супа на сутринта, най-добре шкембе. Чували сме и за диня – вероятно заради високото й съдържание на вода, – за зелева чорба и други методи.

Най-важното е да избереш този начин, който на теб ти действа, и да не прекаляваш с алкохолните вечери – с всяко напиване загиват хиляди нервни клетки, които не се възстановяват.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here