Алкохолът и човешкият организъм

0
51

Алкохолът и младият организъм

Реклама

При младите хора, особено при тийнейджърите, опасностите при препиване са по-големи, отколкото при голям човек. Резултатите често са трудности в ученето, а понякога и проблеми с теглото и здравето.

Социалното пиене

Алкохол

Дори да не обичаш да пиеш какъвто и да било алкохол, често го правиш, просто защото си в компания и не върви, когато някой предложи да си разделите една бутилка, ти да кажеш: „Не, аз не пия”. И така, ако обикновено не пиеш и организмът ти не е свикнал с алкохола, можеш много лесно да се напиеш. Разбира се, в този случай най-добре е да избереш нещо средно – недей да отказваш съвсем, просто си сипи малко и пий внимателно. От една чаша вино нищо няма да ти стане, при условие, че си хапнал и че не се опиташ да я изсипеш в гърлото си цялата наведнъж.

Сериозните здравословни проблеми

Ако не говорим за препиване два пъти в годината, а за системно пиене в големи количества (тихия битов алкохолизъм), тогава може да се стигне до сериозни проблеми със здравето. Заболяванията, които се получават при алкохолизъм са цироза на черния дроб, хронични проблеми с храносмилането, панкреатит, проблеми с главния мозък и др.

Положителното

Никой не говори изобщо да не се пие. Просто трябва да се прави разумно. Нещо повече, в малки количества алкохолът може да подобри здравето на организма – например чаша червено вино с храната. Ако питаш французите, това е най-полезното нещо за здравето. Заедно със секса. Което ми напомня:

Рецепта на френските сексолози за здравословен живот:
Закуска – секс и кекс
Обяд – кекс и секс
Вечеря – само секс
Ако все пак не се чувствате здрави, спрете кекса!

Очаквай още по темата: Как да пием така, че да не се омажем?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here