Алкохолът и човешкият организъм

0
51

В много малки количества алкохолът кара хората да се чувстват по-отпуснати и по-малко притеснени и разтревожени. Повече алкохол обаче предизвиква промени в главния мозък и след това – интоксикация. Големите алкохолни дози водят до залитане, загуба на координация и неясен говор. Също така до объркване и дезориентация.

Реклама

В зависимост от конкретния организъм интоксикацията може да направи човека много разговорлив и весел или пък много агресивен и ядосан. При всички случаи обаче реакциите се забавят много – именно затова е толкова опасно да се кара в пияно състояние. А най-коварното е, че интоксикираният човек може да си мисли, че се движи съвсем нормално, докато всъщност не е така, нещо повече – той просто не знае къде се намира.

Алкохолно натравяне

Той не изглежда добре!

То се получава, когато се приемат големи количества алкохол за кратко време. Алкохолното натравяне е именно това, за което си мислиш, щом му чуеш името – организмът се натравя. Първият симптом за алкохолно натравяне е сериозното повръщане. Следващите признаци са сънливост, изпадане в безсъзнание, затруднено дишане, опасно ниски нива на кръвната захар, апоплектични удари. Ако случаят е много сериозен, има и опасност за живота.

Гадни последствия

Като се напиеш безпаметно, не си много приятна гледка. Ако прекалиш с чашките, първо имаш лош дъх, после правиш всевъзможни глупости – от безобидното „Ти мен уважаваш ли ме?” до повръщане в нечий (или твоя) скут или още по-големи изстъпления (като например да не издържиш до тоалетната и да се подмокриш…)

Също така, когато си пиян вероятността да правиш рисков секс е по-голяма, отколкото ако си в ясно съзнание. Както и да се качиш зад волана в не много добро състояние и да си причиниш лоши работи, както и на останалите, които са достатъчно зле да се качат с теб.

Алкохолът и младият организъм…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here