Веждите ни

0
210

ПинсетиПрекалено гъсти вежди

Реклама

Преди да решиш да оформиш веждите си, ако ти се струват прекалено гъсти и големи, добре ги разгледай. Най-добре го направи след душ и след като си ги сресал в посока на растежа на косъма. Едва тогава с помощта на пинсета махни няколко косъма от тези, които са в повече. Ако се съмняваш дали да оскубеш някой косъм, по-добре почакай – можеш да го направиш и по-късно и така ще е по-добре, отколкото да останеш без косми. Най-важното е да се придържаш към минимално скубане. Не хващай повече от един косъм на едно дърпане. Избягвай махането на косми от горната страна на веждите. Посоката, в която трябва да се движиш, е от носа навън.

Други методи

В козметичните салони веждите се оформят с топла кола маска. Домашните експерименти с нея са рисковани. Не се използват и депилатоарни кремове – областта около очите е изключително чувствителна.

Много важно

Каквото и да решиш да правиш, освен вниманието и минималната употреба на ножиците и пинсетите, трябва да имаш предвид, че всякаква поддръжка на веждите изисква да си пред добре осветено огледало.

Също така, ако използваш пинсети, те трябва да ти служат само за това. Ако имаш пинсети за вежди, те не са за всякакви други неща, които можеш да дърпаш, ръчкаш, почистваш и т.н. – трябва да са чисти и да се използват само за поддръжка на веждите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here