Няколко мисли за бръсненето

0
3248

Бръснене

Реклама

Второ: гел или крем

Това е въпрос на лично предпочитание, но всеки специалист ще ти даде различен съвет. Според Банк например гел е по-добре, защото повече стяга кожата. Той не образува толкова пяна, но при бръсненето не е толкова важно пяната да е много, колкото да е качествена.

Виж например това: Lierac гел за бръснене 150 мл, 26 лв.

Трето: бръсначът

Според Гриего не ти трябва повече от едно ножче. Тя даже смята, че самобръсначките с повече ножчета могат да раздразнят кожата. “Ако си подготвил кожата си, самобръсначка с едно ножче ти е напълно достатъчна,” казва тя.

При всички случаи, колкото и да са на брой, ножчетата трябва да са остри. Затъпените остриета водят до врастване на косми и наранявания на кожата.

Четвърто: посоката на бръснене

Банк препоръчва поне първото и второто минаване да са в посока на растежа на косъма: “Няма да е толкова гладко, защото космите ще са под ъгъл 45, а не 90 градуса спрямо острието, но пък е по-щадящо. И винаги можеш да минеш още един път в обратната посока.”

Добре е да се отбележи и друго – космите не растат в една и съща посока навсякъде по лицето. Ако имаш съмнения, прокарай ръка по лицето си, за да прецениш посоката.

Пето: грижата след бръснене

Когато си готов, изплакни лицето с хладка вода и подсуши с кърпа, като потупваш кожата. В никакъв случай не търкай.

Тъй като, освен космите, бръсненето премахва и повърхностния слой на кожата, е необходимо да поправиш щетите с помощта на хидратиращ балсам. Не използвай продукти за след бръснене, които съдържат алкохол.

Изплакни самобръсначката добре, но не я подсушавай с кърпа, защото това може да затъпи ножчетата.

Снимки: sxc.hu

По материали на webmd.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here