Как да се справиш с враснали косми

0
573

Кърпи за баня

Реклама

Вариант 2

Вземи чиста гъба за баня, намокри я хубаво с топла вода и направи с нея компрес на мястото за пет минути. Топлината би трябвало да помогне за отварянето на порите, от което и косъмът ще се покаже. След премахването пак трябва да дезинфекцираш.

Вариант 3

Друг вариант да помогнеш на косъма да излезе на повърхността е да стиснеш леко кожата, за да го извадиш, след което да дезинфекцираш. Ако обаче леко стискане не е достатъчно, по-добре остави този метод, за да не си направиш рана и белег.

Вариант 4

Ако само с гъба и топла вода не стане, снабди се и с ексфолиант (някакъв скраб за тяло). Първо измий проблемното място с гъбата и топла вода – така ще го почистиш и ще отвориш порите. Най-добре прави кръгообразни движения с гъбата. След това използвай ексфолианта, отново с кръгообразни движения.

След тези процедури би трябвало косъмът да се покаже и да можеш да го махнеш с пинсета. Не забравяй да дезинфекцираш след това.

Вариант 5

Ако всякакво ровичкане из кожата ти е неприятно, можеш да опиташ да се справиш с проблема с някакъв козметичен продукт, направен специално за целта. Този тип козметика обикновено съдържа салицилова или гликолова киселина, които имат ексфолииращ ефект и спомагат за издърпването на косъма на повърхността на кожата, като я изсушават.

снимки: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here