Електрическите самобръсначки

0
335

В каква посока да се бръснем?

Реклама

По посока на растежа на космите или обратно? И двете си имат предимствата и недостатъците. Ако се бръснеш срещу посоката на растежа на косъма, ще премахнеш по-лесно упоритите косми. Но пък бръсненето по посоката на растежа намалява риска от порязване и от неравномерно бръснене.

3. След бръсненето

Вода

Изплакни лицето си с хладна или леко топла вода. Нанеси балсам или лосион, който ще затвори порите и ще успокои кожата. Ако си се порязал някъде, погрижи се да дезинфекцираш мястото.

4. Почиствай електрическата си самобръсначка

Това е последната, много важна стъпка. Като почистиш самобръсначката си, след като си свършил, тя ще е готова да влезе в употреба при следващото бръснене. Ако не е почистена, следващото бръснене няма да бъде особено успешно.

Махни главата на самобръсначката, за да почистиш космите, които са останали вътре. Използвай четчицата, която е към самобръсначката. Ако няма такава, купи си специална (може даже да е четка за зъби) и я използвай само и единствено, за да почистваш самобръсначката си. Ако самобръсначката е с три ножчета, почисти всяко поотделно. Не почиствай с пръсти – това може да замърси уреда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here