Електрическите самобръсначки

0
335

С вибриращи ножчета

Реклама

За теб
Кой вид електрическа самобръсначка ще избереш зависи от едно основно нещо – типа на брадата ти и изобщо на окосмяването по лицето ти.
За първия вид, с движението напред-назад (вляво), се предполага, че осигурява „по-старомоден” тип бръснене и се предпочита от традиционалистите. Според много мъже този вид предизвиква по-малко дразнене на кожата.
Въртящи се ножчета Като цяло самобръсначките с въртящи се ножчета (вдясно) се препоръчват за по-рядко окосмяване.
Докато вибриращите напред-назад ножчета са по-лесни за почистване, самобръсначките с въртящи се ножчета са по-здрави.

Самото бръснене

1. Подготовката

Лицето ти трябва да е сухо. Докато при ръчните самобръсначки с добре кожата да е току-що измита и овлажнена, при електрическите това не е нужно и дори не е препоръчително. Кожата трябва да е измита, но и много добре подсушена след това.

Това не изключва кремовете, които са СПЕЦИАЛНО за бръснене с електрическа самобръсначка. Избери подходящ за твоята кожа и окосмяване и до нанеси. Едно иновативно решение е пудра за преди бръснене. Можеш да пробваш различни продукти, за да видиш с кой се чувстваш най-добре.

Каквото и да нанесеш, изчакай пет минути, за да поеме, и чак след това започни бръсненето.

Бръсненето

2. Бръсненето

Много е важно да не бързаш и да действаш внимателно, иначе можеш да пропуснеш някое място. А няколко стърчащи косъма на фона на гладко избръснатото ти лице са знак за немарливост. Отдели специално внимание на зоните под брадичката и към врата – това са местата, където не виждаш толкова добре и най-лесно можеш да пропуснеш нещо.

Не карай по метода тук-там. Започни с една зона, свърши с нея, после премини на следващата и т.н. В какъв ред ще се бръснеш е въпрос на избор. Много мъже избират следния порядък: бакенбарди, бузи, врат, мустаци, брада.

В каква посока да се бръснем?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here