Как да се справиш с гъбичките на краката

0
1682

Чисти чорапиАко не можеш да го направиш с ножица, използвай нокторезачка. Това се прави, за да се улесни проникването на лекарственото мазило. Не режи ноктите прекалено дълбоко, защото така ще разраниш кожата и ще създадеш условия за проникване на инфекцията в околните тъкани!

Реклама

5. Ако пилиш нокътя, трябва много да внимаваш да не вдишаш многобройните миниатюрни частици, които ще се разхвърчат – ако инфекцията е сериозна, това може да ти докара още по-голям проблем. Също така, можеш да пилиш нокътя с малки парченца шкурка – предимството им е, че тях можеш да ги хвърлиш веднага след употреба, заедно с всички гъбички, които са се лепнали по тях. Ако пилиш с пила, тя си остава в теб, заедно с всички гадове, които е събрала по повърхността си.

6. Всичките мази и мехлеми трябва да се вкарват и в празното пространство под нокътя.

7. За да не цапаш чаршафите си, вечер намажи болното място, след това обуй памучен чорап и спи с него до сутринта.

8. В никакъв случай не мажи прекалено обилно здравите участъци на кожата! Така може да я разраниш. Мажи само болните места!

Ако оплакванията ти не са много сериозни и става дума за просто за леко зачервяване и сърбеж между пръстите на краката, можеш да мажеш поразения участък с антимикотични спиртове – Антимикоацид и Антимико Бета. Добре е да ги редуваш.

Всички тези правила трябва да се спазват много стриктно! Гъбичките са изключително упорито нещо и в борбата си с тях трябва да бъдеш по-упорит от тях. Не трябва да пропускаш нито един ден. Само така ще успееш да се справиш с досадния проблем.

Ако проблемът е сериозен

Понякога човек не може да се справи сам с гъбичния проблем. Ако тази гадост не отзвучи за три-четири седмици, ако в разранените места се появи гной, ако вдигнеш температура или по краката ти се появят отоци, прекрати лечението, което си започнал, и незабавно отиди на лекар! Ако случаят е тежък, ще има нужда от специализирано лечение.

Добре е да знаеш, ако лекарят ти предпише противогъбични медикаменти за гълтане, че те са ефикасни, но дават и странични ефекти…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here