Алкохолът и лятото

0
488

ЖегаКонсумацията на спиртни напитки през лятото трябва да е ограничена и причините за това са съвсем научни. Не става дума за спиране на удоволствия като леден коктейл след горещ ден, а за малко внимание при консумирането на алкохолни напитки през горещите дни.

Реклама

Както е ставало дума, алкохолът води до дехидратация и увеличава риска от слънчев удар. Той е и една от причините за хипогликемия. А през лятото може да доведе и до други отрицателни последици, ако се приема в неподходящо време и/или в големи количества.

Летните спортове

Практикуването на който и да било от тях след употреба на алкохол е не само неразумно, но и опасно. Говорим за плуване, каране на лодка или сърф и т.н. Ако някое от тези неща се прави след консумация на алкохол, това значи влошен баланс, по-голяма вероятност от падане зад борда на лодката например, бавни реакции, не преценяване на разстоянията, голяма вероятност от инциденти и травми.

Няма да споменаваме шофирането след употреба на алкохол – то е глупаво и опасно през всеки сезон.

Плуването и гмуркането след употреба на алкохол са чисто и просто безразсъдни действия. Алкохолът забавя рефлексите за дишане и гълтане, които ти трябват при плуване. Освен това алкохолът създава измамно усещане за топлина, което означава, че няма да усетиш, ако си в студена вода, което може да доведе до хипотермия. А поради затрудненото преценяване на разстоянията след прием на алкохол има и вероятност да се отдалечиш твърде много от брега, без да се усетиш. Всичко това, добавено към влошаването на уменията за плуване, отново причинено от алкохола, са фактори, които могат да доведат дори до удавяне.

Как да пием през лятото?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here