RockFriday: You Give Love a Bad Name

0
13673

Slippery When Wet

Реклама

Това е ново звучене за Bon Jovi и в началото Джон Бон Джоуви не е възхитен. Струва му се, че тези нови за групата ритми звучат твърде „Майкъл Джексън“.

В крайна сметка обаче тримата автори на песента – Джон, Ричи Самбора и Дезмънд Чайлд – успяват да се разберат и да напишат песента за една фатална жена, която дава лошо име на любовта.

You Give Love a Bad Name е първият сингъл от албума Slippery When Wet (1986). Още с излизането си парчето става номер 1 в Billboard Hot 100. Това е първият хит на Bon Jovi с първо място в класациите.

Не малка роля в този успех има Дезмънд Чайлд, един от авторите на песента. Той е текстописец, който по онова време работи с групи като Kiss. Bon Jovi имат нужда от по-мащабни припеви – това смята продуцентът Дерек Шулман, който препоръчва Чайлд. Шулман е много възхитен от амбицията на Джон Бон Джоуви, макар че има слухове, че това негово възхищение е било въпреки мнението му, че Джон можел да пее само пет ноти, при това повечето от тях фалшиво.

Дали това е истина или само легенда на рок историята, и самата група Bon Jovi, и Чайлс, и Шулман свършват добра работа и You Give Love a Bad Name се превръща в една от рок класиките на групата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here