Топ 10 суеверия на футболисти

0
160

Писоар

Реклама

6. Бившият аржентински вратар Серхио Гойкоечея имал практика да уринира на игрището, ако предстои да му бият дузпа. Според него, ако имаш естествена човешка нужда, трябва да се облекчиш на терена. Той казва още, че бил дискретен и че никой от останалите играчи нямал нищо против.

7. Английският вратар Дейвид Джеймс признава, че не говори с никого преди началото на мача. Както и че чака всички играчи да излязат от тоалетните, за да влезе там и да плюе на стената.

8. Бившият аржентински футболист Карлос Билардо води аржентинския отбор като треньор по време на световното първенство по футбол през 1986 г., когато Аржентина става световен шампион.

По време на турнира той не давал на играчите си да ядат пиле, защото мислел, че това носи лош късмет, и носел статуя на Дева Мария на всеки мач. Но това не е всичко.

По време на груповата фаза на първенството в Мексико автобусът на аржентинците се развалил на път за един от мачовете и отборът трябвало да вземе таксита, за да отиде на мача. Аржентинците спечелили и Билардо решил, че именно начинът, по който са пътували до стадиона, е причината за успеха. Затова до края на турнира аржентинците пътували с таксита до мачовете си.

След като напуска националния отбор, Билардо продължил да се поддава на суеверия. Преди мач на неговия отбор Estudiantes La Plata през 2003 г. една бразилка му пожелала успех преди решаващ мач. Отборът на Билардо спечелил с 4:1 и след това треньорът издирил жената, за да може да й се обажда преди всеки мач, за да си осигури всичкия възможен късмет.

9. Докато играел в „Аякс”, холандската легенда Йохан Кройф имал навика преди началния съдийски сигнал да удря вратаря Герт Балс в стомаха, както и да си изплюва дъвката в половината на съперника. Веднъж обаче Кройф забравил дъвката си – на финала за европейската купа срещу „Милан” през 1969 г. „Аякс” загубили с 1:4.

10. Бразилската легенда Пеле веднъж изпратил свой приятел да издири негов фен, на когото Пеле бил дал старата си тениска. Пеле искал да си вземе тениската обратно на всяка цена, защото откакто носел нова, бил в по-лоша форма. И наистина, когато приятелят му се появил със старата тениска, Пеле заиграл много по-добре с нея.

Това, което футболистът не знаел, било, че неговият приятел не успял да намери фена със старата тениска и затова просто му дал новата.

снимки: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here