10 известни мъже, обявили банкрут

0
95

 

Реклама

Доналд Тръмп3. Доналд Тръмп

През 1990 г. магнатът дължи $900 милиона, но успява да се измъкне и се връща в списъка на най-богатите хора в света. Това става с помощта на кредиторите, които решават да преструктурират дълга му и да намалят лихвите за сметка на процент от казино-комплекса „Тадж Махал”, който Тръмп строи по това време.

Ейбрахам Линкълн4. Ейбрахам Линкълн

Преди да стане 16-и президент на САЩ и един от най-великите американски държавни глави според повечето американски историци, Линкълн няма особено щастлива съдба. Като млад работи най-различни неща, включително като собственик на магазин. Когато обаче магазинът фалира и партньорът на Линкълн умира, бъдещият президент се оказва единствен собственик на приятна колекция дългове, които изплаща в продължение на 17 години, след като първо губи в съда двете си останали собствености – кон и няколко землемерски инструмента.

Лари Кинг5. Лари Кинг

Днес той е един от най-известните водещи в света, но преди да стане такъв, Кинг има и финансови, и съдебни проблеми. През 60-те години е натрупал дълг около $352 000 и е обвинен в кражба в голям размер от бизнес партньор. Обвиненията в крайна сметка са свалени, а междувременно започва пътят към телевизионната кариера.

6. Бъфало Бил…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here