Живот в рисунки: Уолт Дисни

0
368

Мики Маус

Реклама

Мишката Мики

Дисни разбира, че след като няма правата върху Освалд, му трябва нов герой. И се сеща за една мишка, която е осиновил, докато е бил още в Канзас Сити. Прави скица на мишката, която Ъб усъвършенства, за да е по-подходяща за анимиране. Голяма част от външността на Мики Маус е създадена от Ъб, но гласът и самата личност на героя са дело на Дисни. Един от служителите на компанията по-късно ще каже: „Ъб създаде физическата външност на Мики Маус, но Уолт му даде душа.”

Първоначално мишката е наречена Мортимър. Но Лилиан, съпругата на Дисни, смята, че това име не е подходящо. И измисля името Мики. Името Мортимър ще бъде използвано по-късно за мишката-съперник на Мики за сърцето на Мини Маус.

През 30-те години успехите следват един след друг. Филмите на Дисни вече са цветни и със звук, а през 1932 г. той получава и Оскар за анимационен филм. На следващата година пък излиза най-успешният му кратък анимационен филм – „Трите малки прасенца”. Във филма е включена песента „Кой се страхува от големия лош вълк”, която се превръща в емблематична за годините на Голямата депресия.

Доналд Дък, Гуфи и Плуто са следващите успешни герои, които Дисни създава. В началото те са част от филмчетата за Мики Маус, но постепенно стават звезди в свои собствени филми.

Пълнометражен анимационен филм? Това е лудост!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here