Порфирио Рубироса: да бъдеш плейбой

0
1506

Порфирио РубиросаБляскав живот на дипломат, спортист и галантен плейбой, който вечеря с крале и президенти, а после спи с жените им – това е животът на Порфирио Рубироса.

Реклама

Порфирио Рубироса Ариса (или Руби, както по-късно ще започнат да го наричат) е роден на 22 януари 1909 г. в Доминиканската република. Още като съвсем млад живее няколко години в Париж, където баща му е началник на доминиканската дипломатическа мисия. Къде, ако не във френската столица може един млад мъж да започне живот на световноизвестен плейбой? Клубовете на Монмартър, жените и спортът – това е животът на Руби в Париж.

Той става още по-шеметен, когато Порфирио Рубироса се връща у дома. Тогава на власт в Доминиканската република е диктаторът Рафаел Леонидас Трухильо. Това е време на терор, жестокости и масови убийства за обикновеното население. За ръководството на страната обаче е съвсем друго.

ВечеряКогато се връща в родината си, Порфирио Рубироса се доближава до властовите кръгове. Влиза в тях, както подобава на един уважаващ себе си плейбой – през вратата на спалнята на дъщерята на диктатора Трухильо.

Съвсем по светски, това се случва на международно състезание по поло – един от любимите спортове на Руби, заедно със състезанията с коли. Той участва в турнира и на него среща Флор – най-голямата дъщеря на диктатора. През 1932 г. двамата се женят и това дава на Руби дипломатическа кариера, държавни постове и близкото приятелство на Трухильо. Руби е посланик в редица европейски страни чак до смъртта на диктатора през 1961 г. Дори развода с Флор заради изневерите на съпруга й не намалява благоразположението на диктатора към бившия му зет.

Може би това се дължи…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here