Лична подводница

0
231

Тя е малка, може да се спуска до 1000 фута (300 метра) дълбочина и побира един пилот и двама пътници.

Реклама

{morfeo 207}

SUBEO Ltd е британска компания, основана през 1993 г., чиято цел е да създава малки подводници за собственици на яхти или за учени, изучаващи подводния свят. Subeo Gemini и Subeo Aquarius са две версии на един и същ модел малка подводница, проектирана от основателя на компанията Робърт Лийдс. Gemini+ е най-усъвършенстваният вариант, който достига до 300 метра дълбочина. По-старите версии, Aquarius и Gemini, оперират на 50-100 метра. Цената на Gemini+ е 400 000 паунда.

Принципът на опериране на различните модели е почти еднакъв. Подводницата се задвижва с двигател с батерии. Нормалната мисия продължава до осем часа. През това време кислородът в кабинките се подава от бутилки и се регулира с помощта на контролни клапи. Концентрацията на кислород се поддържа между 18 и 22% и се наблюдава постоянно. Въглеродният диоксид се премахва с помощта на скрубер. Неговата концентрация също се наблюдава.

За спешни случаи пилотът и пътниците разполагат и с POG (Personal Oxygen Generators), които са подобни на използваните в самолетите в случай на разхерметизиране на кабината. Има и системи за аварийно излизане на повърхността.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here