Гмуркане при акулите

0
177

Гмуркане

Реклама

В повечето случаи туристите се възползват от металната клетка. Те влизат в нея, след което тя се спуска във водата. Така, защитени от метала, търсачите на силни усещания могат да наблюдават съвсем отблизо преминаващите акули.

Някои организатори на този тип преживявания увеличават адреналина, като захранват водата с примамки. Така се осигурява присъствието на гладна акула – практика, която е доста широко критикувана. Според някои изследователи, плувци и сърфисти по този начин акулите може да свикнат да свързват храната с човешкото присъствие – а това не е много добре.

ГмурканеОще повече, че някои ентусиасти се гмуркат сред захранена с примамки и кръв вода, сред белите акули, без метална клетка. Това прави например Андерсън Купър от предаването на CNN „Планета в опасност”. Да не говорим, че и клетките не се смятат за 100% сигурни.

Защитниците на този тип туризъм пък изтъкват неговите еко достойнства. А именно – че по този начин се насърчава опазването на акулите, защото държавите, които имат океански брегове с акули във водата, печелят повече от туристите, отколкото ако ловуваха акулите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here