Нов рекорд: още по-люта чушка

0
89

Naga Viper

Реклама

Не сме си представяли, че надпреварата за култивиране на люти чушки може да е толкова ожесточена. Едва преди три месеца беше поставен последният рекорд в това отношение и той вече е подобрен.

Най-новата най-люта чушка в света идва от малка оранжерия в Кумбрия, Великобритания, и се казва Naga Viper. Тя е създадена чрез кръстосване на семена от три от най-лютите чушки, познати на човека. Резултатът е чушка, която ще накара очите ти да сълзят, гърлото ти да гори, носът ти да тече и още други такива забавни усещания.

Причината за тези ужасяващи ефекти е, че чушката отговаря на 1 359 000 единици по скалата на Сковил, която измерва лютивостта на чушките. Колко е люта една чушка се определя от количеството в нея на химичното съединение капсаицин.

Създателят на това мини оръжие е Джералд Фаулър, който от десет години се занимава с отглеждане на люти чушки. Той има и кръчма, в която е предложил своето творение Naga Viper. Преди да опитат приготвеното с лютата чушка къри обаче, клиентите подписват декларация, че са здрави физически и психически. Само двама от смелчаците успели да изядат цялата си порция.

Според самия Фаулър яденето на чушката е болезнено. И добавя: „Тя е достатъчно люта, за да свали блажна боя.” Той описва преживяването така: „Тя обездвижва езика ти и после гори по целия път надолу. Това може да продължи един час и на човек просто не му се иска да говори с никого, нито пък да прави нещо. Но пък е чудесен приток на ендорфини. Кара те да се чувстваш прекрасно.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here