Жените на Мик Джагър

0
1627

В нова биография на Мик Джагър авторът Кристофър Андерсън разказва за живота на рок звездата извън сцената.

Реклама

Мик Джагър през 1964 г.Грозноватичък – такова описание дават за 16-годишния Мик Джагър неговите съученички. В края на 50-те и началото на 60-те години момчето от Дартфорд, Кент, има акне и няма никакви признаци, че много скоро ще се превърне в рок звезда и секс символ.

На 19 години той вече е в лондонско икономическо училище, където околните го виждат като срамежлив младеж, който обича да бъде сам. Точно това обаче е годината – 1962, – в която Майк, както го наричат тогава, се превръща в Мик и се променя напълно.

Всичко започва, когато Мик и старият му съученик Кийт Ричардс се присъединяват към рок бандата на китариста Браян Джоунс. Джоунс вече е измислил име на групата – „Ролинг Стоунс”.

Не че всичко тръгва като по вода още от началото. Напротив. Първото изпълнение на групата пред публика в клуб „Маркий” в Лондон е щедро наградено с освирквания. До няколко години обаче това се променя напълно и през 1964 г. „Ролинг Стоунс” са също толкова популярни в Англия, колкото „Бийтълс”.

Първите завоевания и създаването на модела

Въпреки растящата слава на групата обаче в един момент – около 1964 г. – Джагър започва да подозира, че Браян Джоунс обмисля да го замени с друг вокал. И прави най-логичното според него – прелъстява приятелката на Джоунс, Пат. Пианистът на групата Иън Стюарт разказва, че единствената причина Джагър да спи с не особено привлекателната Пат е да си отмъсти на Джоунс.

Джери Хол

Това е само първият от много случаи, в които Мик Джагър си присвоява чужда жена. Биографът Кристофър Андерсън казва, че за Джагър няма нищо по-неустоимо от красива жена, която принадлежи на друг мъж. Особено ако този мъж му е приятел. А още по-добре да е рок музикант.

Джери Хол

През 1976 г. Мик Джагър е женен за първата си съпруга Бианка, от която има едно дете. Тогава той среща манекенката Джери Хол (вдясно), която ходи с друг рок музикант. Нито Джери, нито Мик имат проблем с това, че са заети, и още на първата си среща правят секс.

Бианка не осъзнава какво се е случило, докато Мик и Джери на зарязват всичко, за да заминат заедно за Барбадос. През 1978 г. Бианка и Мик се развеждат, а той вече официално ходи с Джери. Връзката им ще продължи повече от 20 години, през които той ще продължава със завоеванията си, някои от които ще се превръщат в любими теми за пресата.

Една от най-известните жени в списъка на Мик Джагър е Карла Бруни…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here