Май: месец на мастурбацията

0
262

ЛогоПрез месец май 1995 г. един секс шоп в Сан Франциско, наречен Good Vibrations, поставя началото на инициатива, наречена „месец на мастурбацията” (вляво – логото на събитието).

Реклама

Идеята не е толкова проста, колкото звучи. Смисълът на такива събития е едновременно да се събират пари за благотворителност и да се премахнат табутата и срамът по отношение на мастурбацията, които все още съществуват в някаква степен.

От 1995 г. насам в САЩ се организират специални събития през месец май на тема мастурбация. Събират се много участници, които мастурбират с благотворителна цел. Търсят се спонсори и се събират средства за превенция на ХИВ/СПИН и за промотиране на сексуалното здраве. Понякога събитията през месец май се наричат „мастурбатон” (аналогия с „маратон”) – благотворителност, в която не само даваш пари, но и получаваш… хм… удовлетворение.

Европа последва тази практика през август 2006 г., когато първото подобно събитие се състоя в Лондон. Копенхаген беше втората столица, в която се проведе „мастурбатон” през май 2008 г.

Тъй като не сме чули в България да се организира нещо подобно, а месец май започва от утре, ни остава да направим само едно заключение – у нас благотворителността дава само традиционния вид душевно удовлетворение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here