Как са правили секс динозаврите

0
245

Как са правили секс динозаврите

Реклама

Това не изглежда лесна задача за 30-тонно животно с над 3-метров пенис.

Палеонтолозите са свикнали да отговарят на най-различни въпроси, свързани с динозаврите, но въпросът със секса безспорно е най-интересният. Някои динозаври не са били особено големи, други обаче се били огромни – по-големи от четириетажна сграда и с тегло 30 тона – и е доста чудно как са успявали с всичката си маса да се отдават на любовни ласки.

По въпроса има изненадващо много проучвания и повечето учени смятат, че динозаврите са правили секс в същата поза, в която го правят кучетата – мъжкият се е качвал на гърба на женската, поставяйки предните си крайници на раменете й.

Физическите предизвикателства пред изпълнението на позата изглеждат големи – все пак става дума за огромни животни. Смята се, че само пенисът на един тиранозавър е бил дълъг над 3 метра. Според повечето учени обаче, позата няма как да е била друга. Кристи Къри Роджърс, професор по биология и геология от Минесота, казва, че друга поза е немислима.

Но има някои учени, които оспорват тезата за кучешката поза и смятат, че динозаврите са правили секс във водата. Според биолога Трюарт Ландри големите динозаври биха падали, ако се опитат да правят секс на сушата в кучешката, затова най-вероятно са го правили във водата, която им е осигурявала повече стабилност.

За да отговорят още по-добре на въпроса, някои учени дори са нарисували картинки, описващи интимните моменти на динозаврите.

{morfeo 781}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here