Банята на бъдещето

0
407

Баня

Реклама

Когато станеш и отидеш да си измиеш зъбите, огледалото в банята ти дава известно количество информация. Например колко точно рошав си. Представи си обаче, че това същото огледало е нещо като личния ти лекар. Или поне високотехнологична връзка с него.

Освен да те отразява, то ще анализира жизнените ти показатели – кръвно налягане, пулс, тегло. След това ще ти показва резултатите като текст. Евентуалните резки промени се докладват директно на личния ти лекар. Това става с помощта на имейл, тъй като огледалото има широколентов Интернет достъп.

Но това не е всичко. Ваната ти също е доста по-умна в бъдещето. Отново с помощта на широколентов Интернет ти ще можеш да й пишеш да започне да се пълни, да спре, да пусне повече топла вода и да сложи пяна. Така тя ще е готова и ще те чака, като се върнеш от работа.

Част от това бъдеще е и легло, което е свързано с Интернет, от което ще можеш да четеш последните новини и да гледаш прогнозата за времето.

Всичко това е част от проекта House of the Future на Virgin Media. Идеята е да се увеличат приложенията на широколентовия Интернет за удобство на хората. Въпреки че тези технологични въведения са все още проект, като нищо ще ги видим в домовете си в не много далечното бъдеще.

Още: Тоалетната на бъдещето

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here