Шантави закони – 3

0
288


Още закони,
които е родило въображението на братята американци. Те може да не се спазват отдавна, но пък е забавно да си помислиш какво би било, ако се спазваха.

Реклама

КолаВ Калифорния е забранено превозно средство без шофьор да се движи с повече от 60 мили в час. Този закон докара леки тръпки на ужас у нас, защото си представихме как някаква кола без шофьор кара много бързо и я спират полицаи… Чудно на чие име ще е глобата.

Пак там е незаконно една секретарка да е сама в една стая с шефа си. Ето това вече не го разбираме. Защо ще си наемаш готина секретарка, ако не можеш да останеш насаме с нея? Пък и какво е това законодателство, което те подозира в мръсни помисли към млада, хубава девойка с къса пола?

В Колорадо пък нямаш право да яздиш кон, ако си пиян. Това вече е практичен закон – ако отидеш на кръчма, напиеш се и няма как да си тръгнеш на кон, ти се налага да  останеш и да пийнеш още. Търговията процъфтява, а конете не се стресират излишно.

ДушВъв Флорида, ако завържеш слон за парк-автомат, трябва да платиш същата такса, която се плаща за превозно средство. Това е малко гадно от гледна точка на слона – едва ли е приятно да те наричат „превозно средство”. Следващата стъпка ще е да му закачат регистрационна табела на задника…

Пак там е забранено пърденето на публично място, но не по принцип, а само в четвъртък след 6 часа следобед. Какво точно е накарало законодателя да избере този ден и час остава загадка за поколенията.

Пак там е престъпление да се къпеш гол. Е, това вече ни довърши. Явно хигиената не им е силната страна, но пък прането вероятно е доста по-лесно и по-евтино – става някакси от само себе си. След това само трябва да се опънеш на ливадата на слънце и си чист и с чисти дрехи! Умно. (Всъщност има и друг аспект на къпането с дрехи, който е разгледан вдясно…)

В Индиана…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here