Компютърна игра предизвика скандал

0
481

 

Реклама

Call of Duty

Очаква се Call of Duty: Modern Warfare 2 да счупи рекордите по приходи още в първата си седмица на пазара. Стотици хора чакаха на опашка при официалното представяне на играта, а родители я купуваха за своите деца, въпреки че Call of Duty е забранена за лица под 18 години.

Критиците на играта обаче се възмутени. Истински скандал предизвика присъствието на сцена, където героят може да се включи в избиване на цивилни.

Действието на играта се развива по време на война между САЩ и Русия. Героят е американски или британски войник. Във въпросната сцена той се е внедрил в руска терористична група, която напада летище. За да запази прикритието си, героят може да избере да избива цивилни хора заедно с терористите. Някои сравняват сцената с миналогодишните атентати в Мумбай.

Въпреки че нивото, където е сцената, е предшествано от предупреждение и можеш да го пропуснеш, самото включване на този момент предизвика скандал.

Във Великобритания тепърва приемат закон за защита на децата от подобно съдържание, тъй като предишният закон не дава основание да се преследват магазините, продаващи съдържание за над 18-годишни на деца. Причината е административна грешка от 1984 г., когато Европейската комисия не е била уведомена за този британски закон.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here