Кмет във въздуха

0
36

Борис Джонсън

Реклама

Лондонският кмет Борис Джонсън е известен с доброто си настроение. Човек рядко може да го види без емблематичната му усмивка, макар че най-вероятно тя е изчезнала поне за миг, когато кметът увисна във въздуха (най-долу – видео).

Всичко тръгна от първия златен медал на Великобритания на олимпийските игри в Лондон. Той беше спечелен на 1 август от състезателките по гребане Хелън Глоувър и Хедър Станинг.

За да отбележи събитието, Борис Джонсън реши да се спусне по новата въжена линия в парка „Виктория”. Тя все още не беше изпробвана и Борис (както му викат повечето лондончани) искаше да е първият, който ще се качи на нея.

И на най-добрите въжени линии обаче им се случва да засекат. Това се случи и на линията, на която висеше Борис Джонсън. Тя засече и кметът остана във въздуха на около 20 метра от крайната точка, към която беше тръгнал. Без да може да продължи, на него му се наложи да повиси около пет минути, развявайки два британски флага и давайки тон на публиката под себе си за победни песни в чест на гребкините.

Още в началото, когато околните го питали как се чувства, той отговорил: „Много, много добре, благодаря”, след което обаче извикал: „Донесете ми въже, донесете ми стълба!” Но явно след това се е успокоил, защото следващите му думи са били: „Всичко е много, много добре организирано. Засега върви добре. Да.” Оттам нататък кметът възвърнал спокойствието си и започнал да пее победоносните песни.

В крайна сметка от поддръжката на линията му се притекли на помощ, като използвали въже, за да го издърпат до края на маршрута.

След премеждието си Борис Джонсън бързо е възстановил доброто си настроение и дори е казал: „Беше чудесно и изцяло го препоръчвам.”

Все още не се знае от какво точно е предизвикан инцидентът. Най-вероятно причината е загуба на инерция, тъй като въжето е висяло по-надолу, отколкото се е очаквало. Според самия Борис Джонсън сигурно някой е забравил някоя спирачка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here